Tolnatext
TolnatextTolnatext
Tolnatext
 
Tolnatext
 
 

      Cégünkről

»  Környezetpolitikánk

»  Minőségpolitikánk  
 

A Tolnatext Fonalfeldolgozó és Műszakiszövet-gyártó Kft.

 Cégünk a Tolnatext Bt. 2010 –be ünnepelte alapításának 110 –éves évfordulóját. Ez a hosszú idő kötelez és arra ösztönöz bennünket, hogy ezt a nagy múltú, kimagasló hagyományokkal rendelkező vállalkozást tovább építsük, fejlesszük és még hosszú éveken keresztül  vevőink megelégedésére működtessük!
Cég történet:
  - Bezerédj Pál tolna megyei földbirtokos 1898-ban kezdte meg a Tolnai Selyemgyár építését a magyar állam tulajdonaként. A cég fő profilja természetes selyemszálak gyártása volt. A selyemgyártás 1970-ig kisebb nagyobb megszakításokkal folyamatosan működött.
  -70-es évektől azonban a selyemszálak gyártása fokozatosan csökkent, majd végül teljesen megszűnt. Ezzel párhuzamosan a vállalat megkezdte a szintetikus fonalak termelését, amely a vásárolt nyers poliamid és főként poliészter szálak feldolgozását jelentette.
  -70-es évek közepén a piaci helyzet és a keresleti igények megváltozásának következtében került bevezetésre a műszaki textíliák gyártása
  -A rendszerváltást követően a cég önálló gazdasági társasággá alakult, Tolnatext Fonalfeldolgozó és Műszakiszövet-gyártó Kft. néven. A rendszerváltást követő privatizációk során 1995.07.01-én a Tolnatext Kft. a németországi Dr. Günther Kast GmbH & Co. KG családi vállalkozás 100 %-os tulajdonába került.

 

Tolnatext    
   -A cég 2000-ben Betéti Társasággá alakult. A Tolnatext Bt. jelenlegi profilja főként a különféle műszaki üvegszálas textíliák gyártása. Gépparkunk sokrétűsége lehetővé teszi a többféle kötéstípus, szélesség, tekercshossz, speciális logózás, és egyéb más paraméterű textíliák előállítását. Rendelkezünk a mai kornak megfelelő legkorszerűbb szövő és hurkoló gépekkel, amelyekkel partnereink egyedi igényeit is ki tudjuk szolgálni.
  -Az üvegrács szöveteinket széles körben alkalmazzák az építőipar számos területén, akár homlokzatépítésről akár betonerősítésről vagy aszfalt utak megerősítéséről van szó.
Roving szöveteinket elsősorban kompozit anyagok gyártásához használják, míg a  speciális rézszállal, illetve szénszállal kombinált szöveteink a korszerű fűtési panelek vagy fűtőfóliák alapanyagát képezik!
Mindemellett létezik néhány ipari felhasználású szövetünk is, amelyeket a hevederek, szállítószalagok vagy nagynyomású olajtömlők gyártásához ajánlunk.

Tolnatext   -Cégünknél kiegészítő termékként szerepelnek  a szárazépítésben előszeretettel alkalmazott fugatakaró szalagok, üvegszálas tapéták vagy pedig a festőflízek,  fedőfilcek.

  Termékeink értékesítésében meghatározó az export - főként Európában , de egyes Európán kívüli piacokon is jelen vagyunk. A hazai piacon elért sikereink további motivációt adnak munkánkhoz.

Forduljon hozzánk bizalommal, bármely kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére !

Tisztelettel

A Tolnatext csapata !

 


 
 
 

TOLNATEXT Fonalfeldolgozó és Műszakiszövet-gyártó Bt.
7130 Tolna
Bezerédj Pál tér 1.
Telefon: +36 74 540 200
Fax: +36 74 540 243
E-mail: